Benodigdheden: Pindasaus
1 ui zeer fijn gesneden( haringuitje), 1 eetlepel sambal oelek, 2 teentjes knoflook. 1 theelepel trassi, 1 theelepel laos, 1 theelepel djahe(gember), 1 theelepel ketoembar(koriander), 1 eetlepel. goela djawa of een theelepel suiker, 8 eetlepels pindakaas en 2 theelepels citroensap,ketjap manis.
Bereiding:
Fruit de de ingrediënten (sambal, knoflook, trassi, laos,djahe, ketoembar, goela djawa) samen met de heel fijn gesneden uien en geraspte knoflook aan. Voeg de pindakaas toe en roer even met een garde los. Doe daar de citroensap en suiker bij. Voeg wat heet water toe om de saus op de gewenste dikte te krijgen en breng alles op smaak met wat zout en sambal.
Jolly nice, specially with sate ajam. The only way to get it here in New Zealand is to make it yourself. I’ve tried several of your recepises. Ex toelis (schr 1) Old “Karel Doorman” and Mijnendienst in the 50’s so I must be quite an old chap.
Hello Emile
Thanks for your responce on my recepi site. My other website is my life in the Dutch Navy and is situated on http://jan1rijks.wordpress.com
your sincerely jan rijks