Katjangsaus

Benodigdheden: Pindasaus

1 ui zeer fijn gesneden( haringuitje), 1 eetlepel sambal oelek, 2 teentjes knoflook. 1 theelepel trassi, 1 theelepel laos, 1 theelepel djahe(gember), 1 theelepel ketoembar(koriander), 1 eetlepel. goela djawa of een theelepel suiker, 8 eetlepels pindakaas en 2 theelepels citroensap,ketjap manis.

Bereiding:

Fruit de de ingrediënten (sambal, knoflook, trassi, laos,djahe, ketoembar, goela djawa) samen met de heel fijn gesneden uien en geraspte knoflook aan. Voeg de pindakaas toe en roer even met een garde los. Doe daar de citroensap en suiker bij.  Voeg wat heet water toe om de saus op de gewenste dikte te krijgen en breng alles op smaak met wat zout en sambal.

Pindasaus

Advertentie

2 gedachtes over “Katjangsaus

  1. Jolly nice, specially with sate ajam. The only way to get it here in New Zealand is to make it yourself. I’ve tried several of your recepises. Ex toelis (schr 1) Old “Karel Doorman” and Mijnendienst in the 50’s so I must be quite an old chap.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s