Benodigdheden:
250 gram kool (wittekool,spitskool of chinesekool), 3 eetlepels gesnipperde ui, 1 teentje knoflook geraspt, 1 theelepel sambal trassi ( of oelek met losse trassi), 1 theeleepel laos, 1 theelepel Javaanse suiker, 2 eetlepels olie, 1/8 blok santen 1 theelepel sereh, 1 salamblaadje, zout
Bereiding:
Snijd de kool uiterst fijn en was hem. wrijf de ui, de knoflook, sambal,laos en de javaanse suiker tot een papje en fruit dit aan tot de uien geel zijn. Voeg daarna de kool toe en fruit een paar minuten mee tot ze slap is. Doe er vervolgens het blokje santen en het blad salam bij, als de massa erg droog is, een scheutje water toevoegen. Laat het gerecht stoven tot de olie uit de santen komt dat is ongeveer 5 a 6 minuten. Laat het een beetje beetgaar blijven.