Atjar Ketimoen

dit is zoetzuur van komkommer

Benodigdheden:

1 komkommer, 2 eetlepels suiker, 1 eetlepel. zout, 2 uien, 2 ontpitte rode lomboks, 3 eetlepels azijn, peper en 3 kruidnagelen

Bereiding:

Schil de komkommer en snijd hem in schijfjes. Doe de schijfjes in een kom en schep ze met het zout door elkaar. Laat het zout drie uur intrekken. Spoel de komkommerschijven daarna in een vergiet onder de koude kraan en dep ze droog met keukenpapier. Doe de azijn, suiker, peper en de kruidnagelen met ongeveer ½ dl water in een pannetje en. breng het mengsel aan de kook. Temper de hittebron en laat alles circa 10.minuten zachtjes koken. Snijd de uien in kleine ringen. Doe de droge komkommer schijven met de klein gesneden rode peper en de uien in een pot en schenk de nog kokende, kruidige azijn door een zeef er overheen. Laat het mengsel afkoelen. Sluit de pot en laat het tafelzuur voor gebruik een dag of vijf staan. Bewaar het zoetzuur wel in de koelkast.

atjarketimoenbening

Advertentie

2 gedachtes over “Atjar Ketimoen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s