foe yong hai met kip en garnalen

Foe yong hai is een gerecht dat voornamelijk uit eieren bestaat.

Ingrediënten voor 4 personen

Voor de omelet

  • 6 vrije uitloopeieren
  • ½ uitje, heel fijngesneden
  • 1 klein teentje knoflook, geraspt
  • 50 gram champignons, in plakjes gesneden
  • 50 gram taugé
  • 50 gram winterpeen, in dunne reepjes gesneden
  • 1 rode paprika, zaadjes verwijderd en vlees in dunne reepjes gesneden
  • 1 eetlepel selderijblad, fijngesneden
  • ½ prei, groen in dunne ringen gesneden
  • 2 theelepels suiker
  • 100 gram kipfilet, in hele dunne reepjes gesneden
  • 50 gram garnalen
  • 50 gram krabvlees
  • Zwarte peper naar smaak
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • foe yong hai

Bereiding : klop de eieren los en roer daar alle overige ingrediënten door. De omelet bakken op een laag vuur met een deksel op de wok zodat het ei geheel stolt.

Foe yong hai saus

  • 100 ml rijstolie (of zonnebloemolie)
  • 4 teentjes knoflook in grove stukjes
  • 1 grote rode ui in grove stukjes

  • 200 ml passata (gezeefde tomaten) (ik gebruikte de passata van Mutti)
  • 200 ml water
  • 50 gr fijne kristalsuiker
  • 4 el witte azijn
  • 3 el kruidenolie
  • 2 el gembersiroop
  • 2 el maizena (+ 2 el water)
  • snufje zout
  • snufje fijngemalen witte peper

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s