Foe yong hai is een gerecht dat voornamelijk uit eieren bestaat.
Ingrediënten voor 4 personen
Voor de omelet
-
6 vrije uitloopeieren
-
½ uitje, heel fijngesneden
-
1 klein teentje knoflook, geraspt
-
50 gram champignons, in plakjes gesneden
-
50 gram taugé
-
50 gram winterpeen, in dunne reepjes gesneden
-
1 rode paprika, zaadjes verwijderd en vlees in dunne reepjes gesneden
-
1 eetlepel selderijblad, fijngesneden
-
½ prei, groen in dunne ringen gesneden
-
2 theelepels suiker
-
100 gram kipfilet, in hele dunne reepjes gesneden
-
50 gram garnalen
-
50 gram krabvlees
-
Zwarte peper naar smaak
-
1 eetlepel zonnebloemolie
Bereiding : klop de eieren los en roer daar alle overige ingrediënten door. De omelet bakken op een laag vuur met een deksel op de wok zodat het ei geheel stolt.
Foe yong hai saus
- 100 ml rijstolie (of zonnebloemolie)
- 4 teentjes knoflook in grove stukjes
- 1 grote rode ui in grove stukjes
- 200 ml passata (gezeefde tomaten) (ik gebruikte de passata van Mutti)
- 200 ml water
- 50 gr fijne kristalsuiker
- 4 el witte azijn
- 3 el kruidenolie
- 2 el gembersiroop
- 2 el maizena (+ 2 el water)
- snufje zout
- snufje fijngemalen witte peper