Tjap tjoy

Ingrediënten

500 gram kipfilet,  1 rood pepertje, 1 uitje  1 teentje knoflook, 1 winterwortel , 1 prei , 1 rode paprika, 1/2 komkommer, 125 gram bamboescheuten, 125 gram tauge , 125 gram champignons, 1a2 eetlepels .sojasaus, 1a2 eetlepels.oestersaus, 100 m.liter kippebouillouillon, 1a2 theelepels maizena , wat olie om te bakken

Voorbereiding

Snij de kip of varkensvlees in dunne plakjes ,de champignons ,ui,in plakjes ,knoflook fijn hakken,peper met of zonder zaadjes in dunne rondjes wortel, komkommer zonder zaad in halve maantjes ,prei in ruitjes ,paprika in reepjes ,bamboescheuten uitlaten lekken,tauge met gekookt water overgieten en ook laten uitlekken

Bereidingswijze

Bak de kip of varkensvlees in de olie 4a5min,uit de pan scheppen en in de zelfde pan de ui ,pepertje ,knoflook 2a3min bakken,voeg dan de wortel ,paprika ,champignons ,komkommer ,bamboescheuten er bij ,en roerbak tot de groente beet gaar zijn,dan de kip of varkensvlees er bij doen,sojasaus en oestersaus en de bouillon er bij en nog even door warmen,als je de saus te dun vindt,dan kan je het binden met de maizena 2th.lepels in een beetje water oplossen en in saus doen.alles nog goed doorroeren tot het gaat binden als laatste de tauge er bij doen,proef of er nog zout/peper er bij moet. Serveren met witte rijst

tjap-tjoy1

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s