Bami kwa

Bami Kwa (Bami Soep):

bamikwa

Ingredienten:
1 pond grove of fijne bami, 2 á 3 zeer magere speklappen of hamlappen,
geplukt kippenvlees, 1/2 blikje Bamboe shoots,
1 1/2 ons schoongemaakte taugé, 1 ons in reepjes gesneden peentjes,
1/8 fijngesneden witte kool, zout, peper, nootmuskaat, 2 blaadjes,
1 grote fijngesneden ui, 3 fijngehakte teentjes knoflook én een stukje trassi ter grootte van een kwartje.(Oude Hollandse valuta).
Bosje fijngesneden selderie.1 theelepel Djahé poeder (gember)

Bereiding:
Trek van de fijngesneden speklappen of hamlappen, en kippenpoot een bouillon met de twee blaadjes Daon Purut ook wel Daon Djeruk Purut en de hoeveelheid gemberpoeder.Fruit in wat slaolie de trassi , ui en knoflook totdat de ui bruin begint te kleuren. Intussen heb je het vlees in stukjes of reepjes gesneden en het kippenvleesgeplukt en fruit dit mee. De schoongemaakte groenten laat je uitlekken en doe dit er dan bij, het afkruiden moet je naar eigen smaak doen. Meestal doe ik er persoonlijk een kippenbouillonblokje bij. De bami apart koken en uit laten lekken en afspoelen met koud water anders word het plakkerig. Nu de bouillon erbij gieten, doe dat langzaam en laat het geheel langzaam koken.(Wel zorg dragen dat het niet te gaar wordt !)
Nu de bami erbij voegen en de warmtebron laag zetten.
De bami kwa bij voorkeur uit metalen soepkommetje eten dan komt de nostalgie helemaal weer terug.
5fe812238a617fcab11ebae89a9a814e
Als extra garnering over het geheel wat in reepjes gesneden omelet
doen,Als sambal gewone sambal oelek gebruiken.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s