Tjap tjoy met gegrilde zalm

INGREDIENTEN 2 personen

1 Wortel
1 groene Paprika
1 rode punt Paprika
1/2 Komkommer
1 Courgette
6 teentjes Knoflook
1 Ui
Zonnebloemolie
1 el Suiker
2 el Ketjap Manis
400 ml Kippenbouillon
1 stuk Zalm
150 gr Rijst (Padan of Basmati)

Voorbereiding

Schil de wortel en snij in reepjes de paprika ook. Dunne reepjes voor de komkommer en courgette. De ui in vieren en dunne plakken. De knoflook hakken.

Bereidingswijze

Verhit de zonnebloemolie in de wok en bak de knoflook, paprika en ui. Voeg de wortel, courgette en de komkommer toe. Meng alles goed onder elkaar en voeg de suiker, sojasaus en bouillon toe. Breng op smaak met zout en peper. Laat alles op een laag vuurtje 3 minuten. door koken. Verwarm de grillpan voor. Traceer de zalm in dunne plakken. Bestrijk de zalm met olie en grill de zalm 1 min. aan maar 1 kant. Verdeel de zalm over de tjap tjoy en serveer met rijst.

1365695309

Advertentie